Het Witte Huisje
Buitenspeeldag 2013
Installatie bij de welpen

Welkom

Welkom op de website van de Van Starckenrodegroep Scouting Winterswijk, opgericht in 1933 en één van de meest oostelijk gelegen Scoutinggroepen van Nederland. Wij draaien wekelijks de leukste en meest uitdagende programma's voor onze leden. Sinds jaar en dag hebben wij ons verblijf op het Huininkmaatpark in Winterswijk, midden in de bebouwde kom maar toch in een groene omgeving. Onze groep bestaat momenteel uit Welpen, Scouts, Explorers en de Stam in de leeftijd van ongeveer 7 tot 23 jaar en telt zo'n 60 jeugdleden.

Collecte Jantje Beton 2021

Jaarlijks gaat Scouting Winterswijk langs de deuren om te collecteren voor Jantje Beton. Door de corona heeft Scouting Winterswijk dit jaar besloten om niet langs de deuren te gaan maar online te collecteren.

Als Scouting vereniging we weten hoe belangrijk, hoe leuk, hoe gezond en hoe uitdagend buiten spelen kan zijn. Om de wereld om je heen te ontdekken door middel van spelen. Iets wat verankerd zit in ons Scouting spel maar we gunnen dit aan alle kinderen. Gewoon lekker en veilig buiten spelen. Daarom gaan we al jaren langs de deuren om te collecteren voor Jantje Beton. Door de corona willen we onze leden dit jaar niet langs de deuren laten gaan maar gaan we digitaal collecteren. Hiermee steunt u Jantje Beton en Scouting Winterswijk. Via de QR code of klik op de link hieronder dan komt u op onze digitale collectebus.

De collecteweek is van 8 t/m 13 maart maar digitaal een gift doen kan al eerder.

Digitale collecte bus Jantje Beton

Jantje Beton is hét goede doel dat zich inzet voor meer en uitdagender speelruimte. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Buitenspelen wordt helaas steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen.