Scouts

Print

De Scouts zijn?

- Jongens en meiden van 11 tot 15 jaar

- Draaien opkomsten op zaterdag van 14:00 - 16:30 uur in en om het Jongensclubhuis

- 3 kampen per jaar (voorjaars-, zomer- en najaarskamp)

Wat doen de Scouts?

De speltak Scouts is ontstaan uit een fusie tussen de toenmalige Padvindsters, meisjes van elf tot vijftien en de Verkenners, jongens van elf tot vijftien. Tochttechnieken, pionieren, het maken en onderhouden van kampvuren, kaart en kompas, knopen en EHBO zijn slechts een paar van hun vele activiteiten.

De Scouts gaan drie keer per jaar op kamp:

 - In de herfst is er het najaarskamp. Dat is een weekeindkamp dat in oktober of november wordt gehouden in het eigen clubhuis. Traditioneel worden dan overgevlogen en nieuwe leden geïnstalleerd.

- Het voorjaarskamp is een weekeindkamp dat plaatsvindt in april of mei. Dit kamp wordt gehouden in een van de buurtschappen van Winterswijk en geldt als oefening voor het zomerkamp. De Scouts slapen daarom ook in tenten en koken hun eigen potje.

- De afsluiting van het seizoen is het zomerkamp. De Scouts slapen dan een week lang in tenten op een kampterrein dat geheim is tot op de dag van vertrek. Het zomerkamp kent altijd een bepaald thema, bijvoorbeeld een Romeins kamp, Mafiakamp of een Economisch kamp.

Je mag altijd een middag bij ons komen kijken!

© Scouting Winterswijk van Starckenrodegroep 2011 - Robsoft® MMXI