Stam

Print

De Stam is?

-Jongens en meiden van 18 tot en met 23 jaar

-Draaien opkomsten op vrijdag van 20:00 - 23:00 uur in en om de Blokhut

-3 kampen per jaar, diverse uitstapjes en evenementen

Wat doet de Stam?

De Roverscouts van de van Starckenrodegroep heet de Weewyckstam. In tegenstelling tot de andere speltakken waar sprake is van (bege)leiding, opereert de Jongerentak geheel zelfstandig. De stamleden bereiden geheel zelfstandig hun activiteiten voor. In sommige opzichten verschillen ze niet zo heel veel van de rest. Net als bij de andere speltakken houdt de Weewyckstam zich voornamelijk bezig met typische Scoutingactiviteiten maar ook vernieuwende activiteiten gaan ze niet uit de weg. Stamleden gaan er regelmatig een weekeindje op uit. Wat je gaat doen hangt helemaal van je eigen initiatief af ! De begeleiders ondersteunen de programma’s met hun kennis en ervaring.

Naast de uitvoering van de eigen activiteiten staat de Weewyckstam ten dienste van de van Starckenrodegroep. Bij groepsactiviteiten probeert de Stam haar steentje bij te dragen. Een aantal stamleden zijn leider of leidster bij één van de speltakken van de groep.

De Stam inhuren voor uw evenement?

De Stam helpt tevens met het organiseren van spooktochten (bijv. voor verjaardagspartijen) voor jeugd, het begeleiden van lokale en regionale activiteiten en is tegen een kleine vergoeding beschikbaar om hand en spandiensten te verrichten voor uw evenement. De afgelopen jaren heeft de Stam o.a. gefunctioneerd als parkeerwacht, opbouwploeg, organisator van spooktochten en begeleiding van slecht ter been zijnden tijdens de uitvoering van de musical Jesus Christ Superstar in de steengroeve. Wilt u weten of de Stam iets voor u kan betekenen? Mail de Stam dan op stam _apenstaartje_ scoutingwinterswijk.nl.

© Scouting Winterswijk van Starckenrodegroep 2011 - Robsoft® MMXI